“Γεύσις”, τα Delicatessen μας

Τα Delicatessen τυριά μας διατίθενται υπό την διακριτική ετικέτα “Γεύσις” .

Τα τυριά “Γεύσις” παράγονται από φρέσκο ελληνικό γάλα με επικάλυψη μπαχαρικών & ξηρών καρπών, προσθήκη αρωματικών βοτάνων και χωρίς προσθήκη συντηρητικών. Είναι ιδανικά για μεζέδες συνοδεία κρασιού αλλά και για ανεξάρτητη βρώση.


Καλάθια Δώρων Τυριών Φαρμάκης

Τα Καλάθια Δώρων Τυριών Φαρμάκης, αποτελούν μια εναλλακτική και πρωτότυπη επιλογή δώρου αντί γλυκών. Με προσεγμένους συνδυασμούς τυριών και κρασιού, μπορείτε να εκπλήξετε ευχάριστα τους παραλήπτες του δώρου σας.

Πληροφορίες & Προτάσεις

Κρασί & Τυρί, ένα υπέροχο ζευγάρι

Ένας πολύ γενικός κάνονας είναι ότι όσο πιο λευκό και φρέσκο είναι το τυρί τόσο πιο γεμάτη και φρουτώδη γεύση πρέπει να έχει το κρασί. Τα πιο βαριά πλούσια και μαλακά τυριά μπορούν να συνοδευτούν με ένα λευκό ή ένα ελαφρύ κόκκινο κρασί. Όσο πιο σκουρόχρωμο και σκληρό είναι το τυρί τόσο πιο πλούσιο και βαρύ σε όγκο πρέπει να είναι το κρασί. Τα πολύ αρωματικά και φρουτώδη κόκκινα κρασιά είναι ισοπεδωτικά, το ίδιο και όλα τα κρασιά με βαριές τανίνες, οι οποίες έχουν την τάση να, κλέβουν την πικάντικη καρυδάτη γεύση ορισμένων τυριών.


Γενικά μπορείτε να βασιστείτε στον ακόλουθο οδηγό.


Είδος Τυριού Πρόταση Κρασιού
Φρέσκα Τυριά δροσερός, ελαφρύς, ευχάριστα όξινος οίνος
Μαλακά Λευκά Τυριά ήπιος ελαφρώς όξινος οίνος
Αλμυρά Τυριά ελαφρώς γλυκός οίνος
Τυριά με πιο πλούσια, γλυκιά και κρεμώδη γεύση φρουτώδη οίνο με καλή ισορροπία μεταξύ φρούτου και οξύτητας
Ημίσκληρα Τυριά λευκό οίνος με γεμάτο σώμα ή έναν ελαφρή φρουτώδη ερυθρό οίνο
Σκληρα Τυριά οι ποικιλίες που ταιριάζουν με την κατηγορία αυτή περιλαμβάνουν από τα ήπια έως τα κρασιά με τις πιο βαριές τανίνες, και έτσι οποιοδήποτε κρασί θα μπορούσε να αποτελέσει πιθανή επιλογή. Πάντως ,ο γενικός κανόνας συνιστά πως, όσο εντονότερο είναι το τυρί τόσο δυνατότερο πρέπει να είναι το κρασί.


Ετοιμάζοντας το Τέλειο Πιάτο Τυριών

Η επιλογή των τυριών θα πρέπει να γίνει με πολλή φροντίδα, μεράκι και ενθουσιασμό. Το σερβίρισμα μπορεί να είναι πάνω σε ένα χοντρό και μεγάλο ξύλο, μαζί με κομμάτια ψωμιού (κομμένα με το χέρι), άφθονο καλό κρασί και φυσικά καλή και εύθυμη συντροφιά.


Δεν πρέπει να έχετε μονάχα μία επιλογή από κατηγορίες, αλλά ένα συνδυασμό από σχήματα και, οπωσδήποτε, να προσφέρετε τουλάχιστον ένα κατσικίσιο ή πρόβειο τυρί.

Συνοδευτικά του πιάτου των τυριών σε παράπλευρο σκεύος μπόρει να είναι:
  • ψωμί
  • ξηροί καρποί
  • πίκλες
  • φρούτα φρέσκα όπως, μήλα, αχλάδια, σύκα καθώς και ξερά φρούτα
  • τραγανά φύλλα ρόκας ή μαρουλιού

Όλα τα παραπάνω μπορούν άνετα να σερβιριστούν με τυριά αναδεικνύοντας τις γεύσεις τους.