Καπνιστό Τυρι Πλεξούδα

Περιγραφή:

Πρόκειται για ένα μοναδικό ημίσκληρο τυρί με λεπτεπίλεπτη χρυσαφένια επιδερμίδα, ελαφρά πικάντικη γεύση και μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, χάρη στο επιλεγμένο γάλα που χρησιμοποιείται για την παρασκευή του καθώς και στο φυσικό του κάπνισμα.

Συσκευασίες:

Κυλινδρικά μπαστούνια 2 – 3 kg.

Ντελικατέσεν συσκευασίες σχήματος πλεξούδα 200gr, 300gr.


Βραβεία

Αργυρό Βραβείο 2009 Χρυσό Βραβείο 2007

Το Καπνιστό Τυρί Πλεξούδα έχει βραβευτεί με το Αργυρό το 2009, και το Χρυσό Βραβείο το 2007 στο Φεστιβάλ Ελληνικoύ Γάλακτος και Τυριού.



Παράδοση: Η προέλευση του καπνιστού τυριού

Η ιστορία του τυριού αυτού είναι συνυφασμένη πολλά έτη πριν με την ελληνική τυροκομία. Οι κασερομάστορες ήταν οι μόνοι που είχαν το προνόμιο να γεύονται το τυρί αυτό σχήματος πλεξούδας, καθώς και τα παιδιά τους μια που αντί για σοκολάτες, τους πηγαίναν μετά την τυροκόμηση πλεξούδες φρέσκου τυριού. Είναι λοιπόν ένα τυρί που οι παλιοί με νοσταλγία θυμούνται.



Τρόπος σερβιρίσματος

Αφαιρείτε το περιτύλιγμα και είναι έτοιμο για κατανάλωση. Καλο είναι να μένει εκτός ψυγείου 3-4 ώρες πριν το σερβίρισμα όπως όλα τα ημίσκληρα και σκληρά τυριά άλλωστε.



Πρόταση σερβιρίσματος

Δοκιμάστε να συνοδεύσετε το Καπνιστό Τυρι Πλεξούδα με ένα λευκό κρασί με γεμάτο σώμα, ή ένα κόκκινο κρασί ελαφρύ και φρουτώδες.